O MENI

Verjamem, da se vsakdo lahko dobro počuti v svojem telesu. Da lahko ima veliko energije in počne stvari ki ga veselijo, ne glede na postavljene diagnoze.

Ljubim svoje telo. Resnično. Všeč mi je vsak del mojega telesa. Nikoli nisem mislila, da bom to povedala na glas. In nikoli nisem razmišljala o tem, da bom posnela videoposnetek o tem in to povedala celemu svetu.

Zakaj se želim dobro počutiti v svojem telesu?

Ker je ples moja največja strast in lahko plešem. Ker lahko vadim jogo. Pa tudi zato, ker obožujem smučanje in v zimskem času lahko smučam. Zimski sončen dan v gorah je nekaj najbolj čudovitega in vožnja po belih strminah navzdol me napolni z veliko energije. Takrat se počutim odlično. In da vse to lahko počnem, potrebujem telo, ki me pri tem podpira in mi to omogoča.

Moje telo je danes res v odlični formi in me pri vseh aktivnostih odlično podpira.

Ampak ni bilo vedno tako.

Še pred desetimi leti se nisem dobro počutila v svojem telesu.
Nenehno sem bila utrujena in zaspana.
Nisem imela energije, da bi naredila karkoli.
Moje telo je bilo ves čas izčrpano in na telesu nisem imela nobenih mišic. Oblačila na meni so izgledala kot da visijo na obešalniku in nisem se počutila dobro. Tudi izgledala nisem dobro.
Zmanjkovalo mi je energije, da bi opravila tudi samo tiste nujne vsakodnevne stvari, kaj šele da bi počela nekaj kar me veseli, ali pa da bi skrbela zase in za svojo družino.

Bolj kot vse na svetu sem si želela zdravo telo. Brez bolečin v hrbtenici, da me ne bi boleli sklepi, da ne bi bila napihnjena. Pa da me ne bi bolel trebušček ko kaj pojem in tudi vmes. Da ne bi imela refluksa in ostala popolnoma brez energije po vsaki jedi. Zame je bil to res nenehen boj same s sabo. Bolj kot vse na svetu sem si želela telo, ki se bo počutilo dobro.
Da ne bom ves čas utrujena in zaspana.

Še vedno se zelo živo spominjam 11. maja 2009, ko so prispeli rezultati moje zadnje, že sedme gastroskopije. Bil je sončen dan, ko me je mož poklical po telefonu, da ima zame pošto iz bolnišnice. Dogovorila sva se, da se dobiva v kavarni v mestu, kjer sem s tresočimi rokami odprla kuverto z izvidi in rezultati preiskav.

Pisalo je….diagnoza: celiakija.

Moja prva misel je bila: Končno so našli nekaj. Resnično. Končno sem izvedela kaj je narobe z mano.

IMG_9172

Od tega trenutka dalje gluten ni več na mojem jedilniku. Vsaj zavedno ne.

Po sedmih dneh spremenjene prehrane sem se počutila že veliko bolje, imela sem več energije. Po 3 tednih je bila moja koža čista, brez izpuščajev, ki se jih prej nisem uspela rešiti 15 let in po treh mesecih so mi ponovno začeli rasti lasje.
Zame je bila to res velika zmaga.
Da sem svoje telo popolnoma prenovila in se sedaj počutim odlično sem potrebovala kar nekaj časa. Kljub univerzitetni diplomi iz živilske tehnologije in prehrane, sem se poglobila v študij fiziologije prehrane, anatomije človeškega telesa in pričela z delom na lastnem telesu. Naštudirala sem ga res podrobno in danes se počutim boljše kot kadarkoli. Mnogo ljudi me sprašuje, kaj se je zgodilo, da izgledam tako srečna in izžarevam toliko energije…
Ko tako premišljujem o tem, ugotavljam da sem preizkusila res mnogo stvari. Preverila sem kaj deluje in kaj ne. Katera hrana mi ustreza in katera ne. Kaj deluje in kaj ne deluje.

Od takrat dalje pomagam ljudem do boljšega počutja.

Ponujam različne oblike sodelovanja. Če vam je ljubši osebni stik, se lahko odločite za osebno svetovanje oz. online svetovanje z mano. Če bi raje sami raziskovali določena področja, vam bodo v kratkem na voljo spletni programi, kjer boste moje znanje in izkušnje pridobivali v svojem ritmu z vam prilagojeno hitrostjo. Ker pa zelo rada delam z vami v živo imam tudi zaprte skupine, kjer nas dela več skupaj na različnih izzivih in vam preko skupine podajam predavanja, ter vas usmerjam na pot boljšega počutja. Odločitev je vaša.

Resnično verjamem, da vam lahko pomagam do boljšega počutja in posledično seveda boljše kvalitete življenja.

Dodajmo življenje letom in ne le let življenju.

Želim, da vsi uživamo v življenju. Rada vas imam.